فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشور است که به دلیل طعم بسیار خوب و همچنین ارزان و مقرون به صرفه بودن آن در تمام کشور فراگیر شده است. البته اصالت فلافل متعلق به کشورهای عربی میباشد و یکی از غذاهای پر مصرف و رایج در این کشورها میباشد.
به گزارش فرارو، این غذای خوشمزه با روشهای مختلفی طبخ میشود، در برخی مناطق فلافل را با گوشت چرخ کرده طبخ میکنند و گاهی به آن سیب زمینی هم اضافه میکنند. همان طور که گفتیم دلیل محبوبیت فلافل این است که خیلی فوری آماده میشود و نسبت به غذاهای دیگر قیمت بسیار مناسبی دارد.
- دقت کنید همه مواد را همزمان با هم مخلوط نکنید و طبق دستور گفته شده در هر مرحله یک یا دو مورد جدید را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید. در غیر این صورت مواد خوب با هم ترکیب نمیشوند.
۲- اجازه دهید ماهیتابه کمی داغ شود و سپس درون آن روغن اضافه کنید و مایع آماده شده فلافل را با دست به شکل گردو دربیاورید و یا از قالب مخصوص شکلدهی فلافل استفاده کنید. بعد از سرخ شدن یک طرف فلافلها آنها را وارونه کنید تا طرف دوم هم سرخ شود.
۳- بهتر است پس از خارج کردن فلافلها از ماهیتابه، آنها را روی دستمالهای مخصوص گرفتن روغن بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
4- ممکن است نام فلافل با قارچ و پنیر هم به گوش شما خورده باشد. برای تهیه آن نیازی به استفاده از قارچ در ترکیبات اصلی فلافل نیست و فقط کافی است قارچ را با پنیر پیتزا مخلوط کنید و هنگام ساندویچ گرفتن فلافل، کمی از این مخلوط را در ساندویچ خود قرار دهید. کسانی که علاقه زیادی به پنیر پیتزا دارند، عاشق این نوع فلافل خواهند شد! این غذای خوشمزه را حتما برای ناهار درست کنید.
دلایل وا رفتن فلافل و روشهای جلوگیری از آن
-
اولین نکتهای که برای جلوگیری از وا رفتن فلافل باید به آن توجه کنید، میزان انسجام مواد بعد از چرخ کردن است. بهتر است مواد خیلی شل نباشند و اندازه نخودهای چرخکرده قدری بزرگتر از دانههای شکر باشد. مایه فلافل ماهیتی سفت دارد، بنابراین هنگام آمادهسازی این مورد را در نظر بگیرید.
-
میتوانید در صورت تمایل برای جلوگیری از شکسته شدن و وا رفتن، به مواد یک عدد تخم مرغ اضافه کنید.
-
میتوانید مقداری آرد لپه یا سوخاری به مایه فلافل اضافه کنید. در صورت استفاده از آرد، دیگر لازم نیست تخم مرغ اضافه کنید. به طور کلی آرد لپه به جای تخم مرغ برای انسجام فلافل و انواع کتلت استفاده میشود.
-
میتوانید به جای تخم مرغ یا آرد، مقداری سیب زمینی به همراه مواد اولیه چرخ کنید.
-
سعی کنید آب پیاز رندهشده را بگیرید و سپس آن را به مواد اضافه کنید.
-
در اکثر فست فودیها مقداری جوش شیرین داخل مایه فلافل میریزند. این کار به انسجام و پف کردن فلافل کمک میکند. اما این نکته را نیز مد نظر قرار بدهید که جوش شیرین ضرر دارد و توصیه نمیشود از آن استفاده کنید.
-
مواد فلافل بعد از چرخ شدن باید حداقل یک ساعت در یخچال بماند تا اصطلاحا خود را بگیرد.
-
هنگام سرخ کردن فلافل، روغن باید به میزانی باشد که روی قرصها را نپوشاند و فقط تا نیمه آنها بالا بیاید. میتوانید با قاشق روی فلافلها ضربه بزنید تا از وا رفتن جلوگیری کنید.
علت خشکشدن فلافل
متناسب نبودن مواد اولیه یکی از علل خشک شدن فلافل است. اگر قبل از سرخ کردن و هنگام ورز دادن مواد احساس کردید که مایه خشک شده، به آن مقدار کمی آب سرد اضافه کنید.
راز ترد شدن فلافل چیست؟
ترد و لطیف شدن فلافل به نکات ظریف و در عین حال ساده ای بستگی دارد که باید حتما به این موارد توجه کنید.
- فلافل را در روغن زیاد بر روی حرارت تند و در زمان کوتاه (حدود ۵ دقیقه) سرخ کنید، به گونهای که در روغن غوطه ور شود و با حرارت روغن، سریع سرخ شود. تنها در این صورت میتوانید یک فلافل ترد داشته باشید. اگر فلافل را در روغن کم و بر روی حرارت ملایم سرخ کنید، مایه آن حین پختن سفت و خشک میشود.
- برای اینکه فلافل پف کند و پوک شود از مقداری بکینگ پودر در مایه آن استفاده کنید.
- نخود را حتما ۴۸ ساعت خیس کنید تا پس از میکس شدن، خمیری نرم حاصل شده و پس از سرخ شدن فلافلی نرم و در عین حال ترد داشته باشید.
- آرد پانکو یا پودر خمیر نان باگت را به تدریج به مایه فلافل اضافه کنید که خمیر زیاد سفت نشود. خمیر شما نباید زیاد سفت باشد و نه اینقدر شل که نتوانید به آن شکل دهید. فلافل اصل غذایی تند است، ولی شما میتوانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید.
- ماده اصلی ادویه فلافل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز است که علاوه بر طعم دهی، نفخ نخود را هم میگیرد.
نکات حرفه ای
استفاده از سیب زمینی و تخم مرغ طعم فلافل رو شبیه به کوکو سیبزمینی میکنه. حتما بزارید روغنتون داغ بشه. از ظرف گود و کوچیک برای سرخ کردنشون استفاده کنید . خیییلی طعم خوبی داره درست مثل فلافلای خیابونی میشه. شاید طرز تهیه فلافل خانگی ساده طرز تهیه فلافل خانگی ساده رو هرجایی بتوانید به راحتی پیدا کنید اما این نکاتی که در این مطلب سعی کردیم اشاره کنیم حرفه ای ترین نکاتی است که شما در تهیه فلافل خوشمزه باید یاد بگیرید
منبع تهیه این فلافل https://upcook.ir/%d9%81%d9%84%d8%a7%d9%81%d9%84/