گروه صنعتی مینو


  • ویفر، بیسکوئیتی قدیمی

    تعداد بازدید : 4005



  • کاربر جدید
               
    سپاس شده  : 148

    ویفر، بیسکوئیتی قدیمی

    خیلی‌ها فکر می‌کنند که ویفر، یک بیسکویت کاملاً امروزی و بدون پیشینه‌ی تاریخی است در صورتی که تاریخچه‌ی تولید اولین نمونه‌های آن به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند...

    ویفرهای اولیه که به آن‌ها «ویفل» می‌گفتند، بیشتر شبیه کیک‌های گرد صبحانه بود. هلندی‌ها و انگلیسی‌ها، خمیر بسیار نازکی از ویفر را درون یک وسیله انبرمانند گرد که قطری حدود 7 تا 10 سانتی‌متر داشت، پهن و پس از فشردن قاشقک‌های انبر روی یکدیگر و قرار دادن آن درون تنور داغ، بیسکویت ترد و نازکی به نام «ویفل» را درست می‌کردند اما ویفل‌های سنتی کم‌کم با افزودن انواع طعم‌های میوه اوایل قرن 16، شکل تازه‌تری به خود گرفت و با نام ویفر به مردم سراسر دنیا شناسانده شد.

    هدف اولیه از تولید ویفر، ایجاد طعم و شکل جدیدی از خوراکی‌هایی بود که مردم می‌توانستند همراه چای یا قهوه عصرانه‌شان بخورند. مثلاً فرانسوی‌های قرون وسطی برای بهتر کردن طعم ویفر، از عسل به جای شکر استفاده می‌کردند یا اینکه با استفاده از روغن‌های مختلف و کم و زیاد کردن میزان آن، حالت شکنندگی ویفر را افزایش می‌دادند و همین کار باعث افزایش علاقه بیشتر بچه‌ها به این خوراکی خوشمزه می‌شد. نکته جالب دیگری که می‌توان در مورد تاریخچه ویفر گفت این است که تولید صنعتی این محصول در آمریکا برای اولین بار در سال 1860 میلادی آغاز شد. مردم در آن زمان، دور یک دستگاه بزرگ که بخار زیادی از خود تولید می‌کرد جمع شده بودند و با تعجب می‌دیدند که یک نیروی غیرانسانی می‌تواند برایشان چنین دسر خوشمزه‌ای را تهیه کند. آن‌ها تولید ماشینی ویفر را شبیه یک معجزه می‌دانستند! به این ترتیب تولید انبوه و صنعتی ویفرهای کرم‌دار به شکل امروزی‌شان در دنیا آغاز شد.
     
    چگونگی تولید
    برای تولید ویفر، ابتدا خمیر آن را با استفاده از آرد الک شده و یکنواخت، آب، روغن، نمک، شکر، مواد افزودنی مجاز، مواد ترد کننده، بی‌کربنات آمونیوم و مقداری لسیتین تهیه می‌کنند. بعد از اینکه مواد موجود در خمیر ویفر به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند و به صورت یکنواخت درآمدند آن را درون سینی فر یا قالب‌های مناسب می‌ریزند و درون فر یا تونل‌های حرارتی با گرمایی حدود 250 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند.

    خمیر ویفر، بلافاصله پس از پخته شدن و پیش از اینکه رنگش به سمت قهوه‌ای متمایل شود از فر بیرون می‌آید. اگر کار قالب‌زنی آن به خوبی صورت نگرفته باشد یا اینکه میزان آرد و روغن و آب آن با یکدیگر متناسب نبوده باشد، پس از جدا شدن از قالب، شکل خود را به سرعت از دست می‌دهد و می‌شکند! ورقه‌های ویفر بعد از خروج از فر و برای پیشگیری از شکستن، در اتاق‌هایی با دمای حدود 25 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند و آماده کرم‌زنی می‌شوند.

    کرم‌های داخل ویفر از ترکیب شکر پودر شده و نرم، شیر خشک، روغن، اسانس و طعم‌دهنده‌های مختلف، نمک و حتی ضایعات ویفرهایی که خرد شده‌اند، تهیه می‌شوند البته مواد دیگری مانند فندق آسیاب شده، بیکینگ پودر، پودر نارگیل یا ... هم می‌توانند جزو مواد اولیه کرم ویفر باشند.

    معمولاً دستگاه‌هایی که مواد اولیه کرم داخل ویفر را با یکدیگر مخلوط می‌کنند، حباب‌های هوا را هم به داخل ویفر می‌برند تا کرم پوک‌تری را آماده کنند. پس از آماده شدن کرم، ورقه‌های ویفر را روی نوار دستگاه می‌گذارند و با چرخیدن نوار و عبور آن‌ها از زیر قیف کرم، مقدار مشخصی کرم روی نان ویفر قرار می‌گیرد و در آن سوی قیف، ورقه‌های دیگری از ویفر را روی کرم قرار می‌دهند و در انتها، ویفر از زیر غلتکی می‌گذرد تا با کمک آن غلتک، نان‌ها به خوبی به کرم بچسبند. در پایان هم برای چسبندگی بهتر، حرارت بسیار خنکی را به محصول می‌دهند و پس از برش‌های لازم، آن را برای بسته‌بندی آماده می‌کنند. گاهی ممکن است برای بهبود و تنوع بخشیدن به طعم ویفر از شکلات مایع هم برای پوشش سطحی آن استفاده کنند. بد نیست این را هم بدانید که مواد اولیه به کار رفته در تولید ویفر، میزان و نوع حرارت‌دهی به این محصول، باعث تردی و شکنندگی بیش از حد آن می‌شود.

    ویفر، بیسکوئیتی قدیمی ویفر، بیسکوئیتی قدیمی

    ویرایش شده توسط بهار در تاریخ ۱۴/۹/۱۳۹۴   ۱۰:۴۹
  • کاربر فعال
    تعداد پست : 509
               
    سپاس شده  : 55
    وای اون ویفرهای کارتونی عالی هستن
  • کاربر فعال
    تعداد پست : 629
               
    سپاس شده  : 226
  • کاربر فعال
    تعداد پست : 629
               
    سپاس شده  : 226
  • شماره صفحه
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.

گروه مینو در شبکه های اجتماعی

تماس با ما

    آدرس : تهران - کیلومتر ۱۰ جاده مخصوص کرج - ساختمان مینو

    ۰۲۱۴۸۸۳۰

    info@minoogroup.com

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه صنعتی مینو می باشد © | طراحی وب سایت : شرکت بازارسازان